Wie ben ik?

In 2011 studeerde ik af als Master in de Logopedische Wetenschappen aan de Katholieke Universiteit van Leuven. Tijdens mijn opleiding deed ik ervaring op in meerdere multidisciplinaire, zelfstandige praktijken enerzijds en in het buitengewoon onderwijs anderzijds. Meteen wist ik dat de combinatie van beide mijn ideale 'werkcocktail' zou zijn.
In 2011 startte ik als zelfstandig logopediste in combinatie met het buitengewone onderwijs. Ik had het geluk van meerdere types te 'mogen proeven' wat maakt dat mijn kennis erg breed is.
Omdat 'zorg' nooit 'af' is, volgde ik de BanaBa 'zorgverbreding en remediërend leren' om mijn kennis binnen het werkveld up-to-date te houden.
Ook merkte ik in de praktijk een toename aan 'faalangst' door de immer hoge druk die de kinderen opgelegd krijgen. Om hier een antwoord aan te bieden, volgde ik de opleiding tot faalangstcoach. Op deze manier kan ik kinderen handvaten aanreiken om meer successen te boeken.
Ik ben een enthousiaste, gedreven logopediste met een hart voor kinderen. De uitdaging die ik mezelf steeds geef binnen het doelgericht werken, is dit zo speels mogelijk te verpakken
Voor kinderen met taal-, spraak- en/of leerproblemen is een schooldag namelijk al erg veeleisend.
Mijn hart maakt dan ook een sprongetje wanneer een kind aan het einde van een sessie zegt 'Nu al, maar we hebben alleen een spelletje gespeeld'.
Opleidingen
2011 : Master in de Logopedische- en Audiologische Wetenschappen
2021 : Banaba Zorg en remediërend leren
2021 : Opleiding tot faalangstcoach
2024: Fonologie in de praktijk
Nascholingen
Rekenzwakke kinderen leren omgaan met de rekenwereld tot
1000
Beginnende en gevorderde spellingsmoeilijkheden remediëren op het niveau van de volledige lagere school
Morfosyntaxis: een creatieve verkenning in communicatief gerichte taaltherapie bij kinderen
Fonetische en fonologische articulatietherapie creatief en
communicatief bekeken
Spraakontwikkelingsdyspraxie, bekend of gekend?
Basiscursus OMFT - logopedie en tandheelkunde
Meertalige leerlingen in mijn klas/praktijk!? Help!